Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch financieel adviseur (zzp)

Geplaatst 3 jan. 2024
Project ID: YIS 9147261
Plaats
Ouderkerk aan de Amstel, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 feb. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
85 - 104.75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 jan. 2024 13:00

Startdatum: 1 februari

Einddatum: 31 december 2024

Richttarief: €85-95

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Ouder- Amstel is op zoek naar een Strategisch financieel adviseur, voor 36 uur per week, die verder gaat dan enkel het verzamelen en toetsen van financiële gegevens. Je helpt het verhaal achter de cijfers te vertellen zodat de gemeente Ouder-Amstel haar maatschappelijke doelen kan realiseren.

 

Wat ga je doen?

In jouw functie ondersteun en adviseer je het gemeentebestuur en het Managementteam. Binnen onze afdeling Bedrijfsvoering werk je samen om de gemeente effectief te laten functioneren. Je werkt daarvoor aan diverse opgaven om de gewenste maatschappelijke doelen te realiseren. Dit doe je door het gevraagd en ongevraagd adviseren van het College van B&W, de gemeentesecretaris en het Managementteam (MT). Jij adviseert over de financiële (meerjaren) begroting, het inrichten van de planning & control cyclus, het bewaken van de financiële positie en deelnemingen van de gemeente, risicomanagement, treasury en bewaakt ook de interne controletaken die tot een solide rechtmatigheidsverantwoording leiden.


Complexe vraagstukken breng je terug tot de kern en je zorgt voor een heldere relatie tussen de financiële- en maatschappelijke effecten zodat integrale besluitvorming mogelijk is. Ook schakel je veelvuldig met de wethouder Financiën en heb je oog voor de bestuurlijke gevoeligheid van (autonome) financiële ontwikkelingen.

In jouw rol als strategisch financieel adviseur ben je verantwoordelijk voor de P&C-producten en de daaraan gekoppelde processen, beleid en de kaderstelling. Je zorgt voor verbinding tussen de gemeente Ouder-Amstel en de uitvoeringsorganisatie Duo+ waar o.a. het financieel team ondergebracht is.


Daarnaast:

  • Zorg je actief voor verbinding in de organisatie en in het bijzonder met het Managementteam;

  • Rapporteer je over en beheers je de (project) risico’s;

  • Ben je ambtelijk opdrachtgever voor de GR Gemeentebelastingen Amstelland, en vertegenwoordigt de gemeente in het regieoverleg;

  • Zorg je actief voor procesoptimalisatie- en ontwikkeling m.b.t. de financiële processen en de P&C cyclus tussen de uitvoeringsorganisatie Duo+ en de gemeente Ouder- Amstel. Hierbij werk je nauw samen met het financieel team van de uitvoeringsorganisatie Duo+, maar ook met de financieel strategisch adviseurs van de gemeenten Diemen en Uithoorn, en met de concerncontroller van Duo+. Het doel is eenduidigheid te stimuleren en te bereiken;

  • Ontwikkel je beleid en stel je verordeningen op voor jouw vakgebied en je zorgt dat die actueel blijven);

  • Ben je namens de gemeente Ouder-Amstel het eerste aanspreekpunt voor de accountant en provinciale toezichthouder en verantwoordelijk voor de monitoring en opvolging van bevindingen;

  • Adviseer je in samenwerking met de strategisch adviseurs bestuur & directie en communicatie over beleidsvorming en begeleid je realisatie inzake aangelegenheden op strategisch niveau.

Dit breng jij

Je hebt gemeentelijke ervaring met het adviseren op strategisch niveau en werkt vanuit het principe van positief adviseren. Je bent sociaal, flexibel en schakelt makkelijk tussen bestuur, directie, MT en de collega’s vanuit de afdelingen en uitvoeringsorganisatie(s). Je brengt een goede dosis enthousiasme en humor mee.

Daarnaast:

  • Heb jij een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde;

  • Heb jij aantoonbare gemeentelijke ervaring met het werkveld financieel beleid;

  • Heb jij een brede maatschappelijke interesse en verbind je cijfers met publieke waarden;

  • Je bent verbindend, authentiek, integer en bestuurlijk sensitief.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten