Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance strategisch projectleider (zzp)

Geplaatst 6 dec. 2023
Project ID: YIS 9145177
Plaats
Venray, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jan. 2024
Einde: 1 jul. 2024
Tarief
85 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 13 dec. 2023 13:00

Start 1 januari 2024

Duur opdracht 6 maanden, mogelijkheid tot verlenging van nog een 6 maanden

Schaal 11

Tarief max is 98 euro

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Strategisch projectmanager 

voor 8-16 uur per week

Het team Informatievoorziening gemeente Venray en Horst aan de Maas

Het team Informatievoorziening (IV) is een collegiale club, die alle digitale faciliteiten waarmee de gemeente werkt levert. Samen zetten we de schouders eronder om dingen voor elkaar te krijgen en samen gaan we geen uitdaging uit de weg. Collegialiteit strekt zich zelfs uit tot buiten de gemeentegrenzen. Het team IV werkt voor Venray én Horst aan de Maas. Binnen dit top-team is plek voor jou.

Wat ga je doen

Je gaat aan de slag als strategisch projectleider Wet Open Overheid. Dit paraplu traject raakt de hele organisatie van zowel gemeente Venray als gemeente Horst aan de Maas. Je begeleidt dit project van idee tot uitvoering. Je schrijft het projectplan in overleg met je stakeholders en weet ook (project)medewerkers te enthousiasmeren. Je ziet het als een uitdaging om resultaat en kwaliteit te leveren binnen de beschikbare tijd, resources en het budget. Hierbij communiceer je makkelijk met iedereen binnen de organisatie.

Daarnaast begeleidt je ook de interne projectleiders van de verschillende deelprojecten en zorg je voor overzicht, coördinatie en daar waar nodig coaching van de interne projectleiders.

De duur van de opdracht zal minimaal 6 maanden bedragen met de mogelijkheid om deze met 6 maanden te verlengen.

Jouw profiel

Weet jij je wel raad met het leiden van complexe en succesvolle ICT projecten binnen een bestuurlijke omgeving en heb je aantoonbare ervaring met projectleiding/advisering rondom de Wet Open Overheid? Dan zien we graag je reactie op deze vacature tegemoet.

Als projectleider met ruime ervaring op het gebied van Wet Open Overheid neem je naast inhoudelijke (Woo) kennis ook adviesvaardigheden mee.

Je hebt een voor deze vacature een afgeronde Universitaire opleiding en beschikt daarnaast over relevante projectmanagement certificeringen zoals Prince2 en Agile. Je denkt in mogelijkheden en samen met de opdrachtgever maak je de projectopdracht scherp. Je hebt een open houding en oog voor de omgeving, die je door eigen enthousiasme actief betrekt bij de inhoud. Je bent daarnaast in staat om verbinding te maken tussen verschillende mogelijk tegenstrijdige belangen in de organisatie. Mensen omschrijven je als proactief en communicatief vaardig, met oog voor mens en techniek. Je omgeving weet snel wie je bent en waarvoor je aan de lat staat, doordat je makkelijk de organisatie ingaat en netwerkt. Collega’s kunnen je makkelijk benaderen. Je werkt planmatig en weet technische zaken goed en begrijpelijk uit te schrijven in plannen. Ervaring met de gemeenten Horst aan de Maas en Venray is een pre.

Daarnaast:

·       Werk je graag samen met collega’s uit de (project)organisatie;

·       Is het nemen van besluiten geen probleem;

·       Geef je de kennis van specialisten een plek binnen je project;

·       Zet je de klantvraag om naar een passende oplossing;

·       Houd je rekening met cultuur, kennis en proces;

·       Creëer je draagvlak tijdens en na oplevering van het project;

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten