Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance tactisch informatiemanager (zzp)

Geplaatst 30 mrt. 2023
Project ID: YIS 9131321
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 17 apr. 2023
Einde: 31 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 apr. 2023 10:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 1 jaar met optie tot verlenging

Aantal uren week: 32 - 36 uur

Inschaling: 11 provincie CAO


Voor Informatiemanagers liggen de banen momenteel voor het oprapen. Waarom zou je dan voor deze functie bij de Provincie Fryslân kiezen?

Omdat deze functie je de mogelijkheid biedt Informatiemanagement nog steviger neer te zetten in onze organisatie. Als jij mee wilt bouwen aan onze organisatie en ambitie, dan is dit je kans!

Inhoud van de functie

Ynhâld fan de funksje

Als Informatiemanager kom je werken op de afdeling IFZ. De totale afdeling bestaat uit circa 80 fte en de werksfeer is collegiaal en informeel. IFZ is ondersteunend aan de organisatie en is adviserend en uitvoerend op het gebied van o.a. digitalisering, informatievoorziening en inkoop. Onder de afdelingen vallen de clusters ICT (Technisch Beheer, Functioneel Beheer, DIV en projectleiding), Informatiemanagement & Innovatie, Strategie & Architectuur (architectuurfunctie), Cijfers & Kaarten en Facilitair & Inkoop.

Jij komt werken in team Informatiemanagement (IM). Samen met het team help je doelen te realiseren op het gebied van Natuur, Leefbaarheid, Infrastructuur, Toerisme en vele andere terreinen. Om je als Informatiemanager te kunnen specialiseren en een natuurlijke gesprekspartner te kunnen zijn voor de business, werken we met domeinen. Ook jij hebt je eigen domeinen waaronder Financiën en Wetgeving.

Wat ga je doen?

Je weet precies wat er moet gebeuren om Informatiemanagement naar een hoger plan te tillen, je bent een bouwer en een doener. We kunnen leunen op jouw kennis en ervaring. Waar anderen problemen zien, zie jij oplossingen. Je inspireert ons en je laat je inspireren: jij weet als geen ander dat je alleen samen tot mooie resultaten kunt komen. Jij bent een teamspeler en communiceert makkelijk. Je sympathieke persoonlijkheid en gevoel voor humor sluit naadloos aan bij het huidige team IM.

Jij weet vanuit je kennis en ervaring als geen ander hoe belangrijk Informatiemanagement voor een organisatie is. Je weet wat de volgende stappen zijn die we moeten zetten en vertaalt dit naar een plan van aanpak voor onze organisatie en impactanalyse op het portfolioproces. Je weet collega’s te verbinden aan onze visie, zet een gezonde basis neer en bouwt dit stap voor stap verder uit. In die hoedanigheid ben je namens team IM ook de natuurlijke gesprekspartner voor de opgavenmanagers. 

Als Informatiemanager werk je nauw samen met Informatiemanagers, Informatieanalisten en functioneel beheerders. Samen transformeren jullie Informatiemanagement tot een onmisbare schakel in de organisatie, elk vanuit een eigen specialisme. Ook zul je onder andere nauw samenwerken met architecten, projectleiders, security specialisten en privacy specialisten. Jullie gezamenlijke doel is een volgende professionaliseringsslag op het gebied van informatie, innovatie, digitalisering en data.

Taken en verantwoordelijkheden:

  • Analyseren ontwikkelingen omgeving;

  • Opstellen eisen informatie voorziening;

  • Meewerken aan de totstandkoming van het informatieplan en de informatie architectuur;

  • Bijdragen aan een adequate inrichting van de informatiemanagement- en functioneel beheer organisatie;

  • Aansluiten bedrijfsprocessen en informatievoorziening;

  • Coördineren inventarisatie informatiebehoefte en vertalen naar projecten;

  • Laten uitvoeren van vooronderzoeken en beoordelen van business cases;

  • Uitvoering informatieplan en regisseren onderliggende projecten.

Wat vragen wij

Wat freegje wy

We kijken uit naar een sociale, doortastende en gedreven collega. Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, een groot empathisch vermogen en je weet je veerkrachtig op te stellen.

Je bent stressbestendig, kunt goed werken in een veranderende omgeving en je bezit een gezonde dosis overtuigingskracht. Je bent in staat op korte en middellange termijn te denken, kunt verbanden leggen met lopende programma’s en daarin de juiste keuzes en planningen maken.

Je hebt een sterk analytisch vermogen en je weet je goed te redden in een politieke omgeving.

Hiernaast ben je in het bezit van:

  • Aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau;

  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;

  • Ruime kennis van wetgeving op het gebied van digitalisering.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten