Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance teamleider onderwijs (zzp)

Geplaatst 28 nov. 2023
Project ID: YIS 9144654
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 8 jan. 2024
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
85 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 dec. 2023 13:00

Duur: december/januari - juli 2024 (startdatum in overleg)

Inzet: 32 uren per week

Schaal: 12 CAO HBO

Let op: Dit is een project bij de Stichting Hanzehogeschool Groningen, niet bij de gemeente Groningen

Let op: alleen ZZP'ers met een eenmanszaak of een BV zonder partners kunnen wij contracteren

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Vanwege het vertrek van de huidige teamleider ben ik op zoek naar een interim teamleider, met ervaring in het onderwijs en affiniteit met de muziek/kunstensector. De opdracht is tweeledig: iemand die naast de uitvoering van de operationele taken actief meedenkt in de organisatie- en onderwijsontwikkeling.

1. De operationele taken

De interim onderwijsteamleider is onderdeel van het Managementteam en verantwoordelijk voor het leiden van de afdelingen klassieke muziek en dirigent (Hafabra en Koor). Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderwijsprogramma, de formatie en het bewaken van de gemaakte begroting. Je hebt de HR-verantwoordelijkheid voor alle (gast)docenten en het aannamebeleid. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor studenten en docenten. Je werkt nauw samen met de coördinator klassiek, het onderwijsondersteunend personeel en met het productieteam bij de organisatie van concerten en projecten.

2. Organisatie en onderwijsontwikkeling

Tijdens het uitoefenen van de teamleidersfunctie vragen we die ook kritisch te bekijken. Vanuit de vragen: hoe geven we vorm aan ontschotting binnen de opleidingen, hoe kunnen we docenten nog meer betrekken, welke administratieve zaken (HR, planning en financiën) kunnen elders of anders worden ingericht? Welke verantwoordelijkheden kunnen we bij (hogeschool)docenten en programmamanagers neerleggen? Je denkt hierover mee om vervolgens samen nieuwe werkwijzen en overlegstructuren in te richten. Communicatie over deze ontwikkelingen is ook een taak.

Er is een Ontwikkelagenda voor de schoolbrede ontwikkelprojecten op onderwijsgebied. Onder meer de visitatie in het afgelopen schooljaar leverde daar input voor. Het MT is opdrachtgever voor die projecten, in de uitvoering zijn docenten en onderwijskundigen actief. De teamleider Klassiek is samen met de twee andere onderwijsteamleiders en de teamleider bedrijfsvoering een belangrijke factor: visieontwikkeling, opdrachtgever en facilitator van de uitvoering, oog voor processen, het student perspectief centraal stellen, draagvlak creëren, grenzen aangeven en besluiten nemen.

Functie-eisen:

  • Je hebt een HBO- of WO-opleiding (denk aan Bedrijfskunde, HRM, of andere passende studie)

  • Je hebt ruime managementervaring, minimaal 5 jaar, op het gebied van teamontwikkeling en kennis van organisatie inrichting.

  • Je hebt onderwijservaring, kennis van complexe onderwijslogistiek en curriculumontwikkeling.

  • Je bent een coachend leidinggevende, stimuleert persoonlijk leiderschap, bent daadkrachtig en sturend waar nodig.

  • Kennis van Lean werken en teams in verandering is een voordeel.

  • Je hebt aantoonbare affiniteit met klassieke muziek en het culturele werkveld.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten