Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Teammanager Integrale Veiligheid (ZZP)

Geplaatst 1 dec. 2021
Project ID: YIS 9105523
Plaats
Helmond
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar, 6 maanden
Start: 1 jan. 2022
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
Onbekend

Solliciatie deadline: 8-12 12:00

Startdatum bij voorkeur a.s.a.p. maar is uiteraard in overleg te bepalen (evenals bijv. opbouw van uren).

Startdatum inzet: 1-1-2022

Einddatum inzet: 30-6-2023

Uren per week: 32,00

 

Wij zijn op zoek naar een interim teammanager integrale veiligheid voor de duur van 1,5 jaar (tm juni 2023) voor 32 uur per week. Het team waaraan sturing moet worden gegeven bestaat uit 14 beleidscoördinatoren en medewerkers integrale veiligheid (tm schaal 12). Verder telt de afdeling Veiligheid en Naleving twee andere teammanagers en wordt er momenteel een nieuwe afdelingsmanager (vaste invulling) geworven.

 

Helmond wil een stad zijn van kansen en ontwikkeling. Een stad waar je graag woont en werkt. Een stad waar iedereen meedoet en zich geborgen weet. Dit vereist een stevige basis van veiligheid: in en rond de woning, in de straat en in de buurt. Maar ook in het centrum van de stad, in het winkelgebied, op bedrijventerreinen. En verder: in De Peel, in de regio Oost-Brabant, want (on)veiligheid houdt zich niet aan gemeentegrenzen. We richten ons op veiligheid in de zin van zo weinig mogelijk criminaliteit en overlast. Maar ook op het veiligheidsgevoel. En daarmee op de mate van leefbaarheid in de stad. Door veiligheidsproblemen zo goed mogelijk te voorkomen. En problemen die zich tóch voordoen, breed aan te pakken. Daarvoor werken we samen met een scala aan organisaties, zoals natuurlijk de politie, het OM en de Veiligheidsregio. Maar ook met woningcorporaties, scholen en buurtpreventieteams. Want veiligheid is iets van ons allemaal.

 

Het team en de uitdaging

Als teammanager werk je samen met de medewerkers van het team (14 mw) en de rest van de afdeling aan het faciliteren van een leefbare en veilige stad. Helmond heeft daarin de uitdagingen die bij een (grote) stad horen, de dynamiek is gigantisch. De afgelopen jaren hebben voor de organisatie en daarmee voor de afdeling in het teken gestaan van integraal werken en het bevorderen van het vakmanschap. Samenwerking en resultaatgerichtheid zijn hierbij de uitgangspunten. De resultaten die we hier mee willen bereiken, vind je in het Masterplan Veiligheid en Naleving. (Klik hier voor volledige het masterplan)

 

Een in het afgelopen jaar uitgevoerde benchmark toont aan dat we flinke stappen hebben gezet. De objectieve veiligheid is fors vooruitgegaan. Maar we zijn er nog niet. Gezien de problematiek en opgaves én de beschikbare capaciteit valt er nog veel werk te verzetten in de aansluiting op andere gemeentelijke domeinen. In het Informatiegestuurd Werken, in het leggen, borgen en benutten van het netwerk in de stad en regio maar ook in de impact van de volgend jaar in te voeren Omgevingswet. Onze nieuwe teammanager vormt in al deze opgaves een belangrijke speler. Door zelf het goede voorbeeld te geven, door de medewerkers door te ontwikkelen en door kansen in de buitenwereld te benutten. Daarbij biedt onze ligging in de Brainportregio natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om ook de wereld van veiligheid op een vernieuwende, innovatieve manier te bekijken.

 

Vanuit de bestuurlijke opdracht heeft het team vorm gekregen en is er hard gewerkt aan een prettig werkklimaat en een professionele ontwikkeling. Voor de borging van de ingezette koers en een verdere doorontwikkeling van het team is de teammanager van groot belang. Je begeleidt, coacht en stuurt de verdere persoonlijke en inhoudelijke doorontwikkeling het team, je bent een baken in de doorontwikkeling van het vakmanschap. Daarnaast vorm je een team dat voorbereidt is op de veiligheidsuitdagingen van de toekomst. Dit doe je in samenhang met veel andere partners zowel in het sociaal als het veiligheidsdomein. In sommige gevallen ben je ook het aanspreekpunt van de burgemeester, bijvoorbeeld door af en toe aan te sluiten in een BOB.

 

‘’Jij zet medewerkers in hun kracht én weet het team een stap verder te brengen in de aanpak van de problematiek en de opgaves waar we als stad voor staan. Je weet te sturen op de doorontwikkeling van de medewerkers in het team binnen aspecten als van ‘buiten naar binnen redeneren/werken’ en bestuurlijke sensitiviteit. Je kent het krachtenveld, weet je daarin te positioneren en diplomatie te combineren met doorzettingskracht.

 

Je staat klaar voor het team, geeft het goede voorbeeld en bent ook op inhoud een stevige sparringpartner. Je weet de (bestuurlijke) planning te bewaken en hebt talentontwikkeling in je genen zitten. De dynamiek geeft je energie en vanuit je grote affiniteit met Helmond ga en sta je voor de stad.”

 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

 

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door de collega’s van gemeente Helmond in het filmpje hieronder of lees het verhaal nog eens rustig na door hier te klikken.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten