Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Tijdelijk Strategisch Adviseur Economie (ZZP)

Geplaatst 16 nov. 2021
Project ID: YIS 9104600
Plaats
Dordrecht
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 16 nov. 2021
Einde: 16 mei 2022
Tarief
80 - 95 €/uur

Sollicitatie deadline: 22-11 12:00

  • Start: z.s.m. (in overleg)
  • Aantal uur per week: 36
  • Functie schaal 12 - Gemeente CAO
  • Duur van de opdracht: ongeveer 9 maanden

 

Als strategisch adviseur geef je invulling aan en bewaak je de economische agenda van Dordrecht. Samen met collega’s en andere organisaties ontwikkel je ideeën, oplossingsrichtingen en strategieën om Dordrecht een aantrekkelijke stad in de regio te laten zijn en blijven, voor inwoners, bedrijven en investeerders. Je adviseert het college actief bij strategische vraagstukken en bent het eerste aanspreekpunt voor alle portefeuillehouders binnen de Drechtsteden.

 

Tijdelijk) Strategisch Adviseur Economie

 

Waar kom je te werken?

Je maakt onderdeel van Team Groeiagenda van de regio, met als thuisbasis het opgaveteam Werken.

De Opgavemanager Economie (Dordrecht/ Drechtsteden) en de Strategisch Adviseur Economie zijn jouw directe collega's. Ook ben je mede verantwoordelijk voor het maken van de afspraken met de organisaties om ons heen (DEAL, Innovation Quarter, Economic board, etc.) over de bijdrage vanuit deze organisaties aan onze doelstelling. Daarnaast heb je ook te maken met het regionale team van de beleidsadviseurs en accountmanagers van gemeenten en de Strategisch Adviseur Arbeidsmarkt

 

Vanuit de brede opgave van het team (op het vlak van ruimtelijke-economische programmering op onze werklocaties, het aantrekken van bedrijven die bijdragen aan de economie van de toekomst, de zorg voor goed opgeleid personeel voor onze (technische) bedrijven) ben je specifiek verantwoordelijk voor de versnelling van innovatie bij onze bedrijven in samenwerking met partners in het onderwijsveld. Daarvoor werk je samen met de business developers die per roadmap op de verschillende thema's actief zijn.

 

Daarnaast werk je nauw samen met de regionaal verantwoordelijk wethouders voor economie, in het bijzonder de coördinerend wethouders. 

 

Binnen het team heb je veel vrijheid. Dat geeft ook verantwoordelijkheid, in de zin van dat je ook

zelf (weliswaar met ruggenspraak met mensen in het team en daarbuiten) in staat moet zijn om je

prioriteiten te stellen en agenda te voeren. Je werkt met veel vakkundige professionals in het netwerk en je bent in staat om dat netwerk optimaal te benutten. Je hebt je eigen thema binnen het grotere geheel waarvoor je verantwoordelijk bent

 

Je komt te werken binnen een open en collegiale sfeer. Collega's zijn betrokken en we hebben iedere maandag een bijeenkomst met de mensen uit de opgave, gericht op afstemming en agenda's uitwisselen. 

 

Wat ga je doen?

Je bent een strategisch verbinder naar de hogere overheden, vanuit de Groeiagenda naar buurtregio's (Rotterdam Maritime Capital), Provincie, Rijk en Europa. Hierbij positioneer je de regio en o.a. de campus Leerpark als regionale innovatie hotspot.

 

Je organiseert (financiële) steun bij hogere overheden voor projecten en programma's, o.a. in verbinding met onze lobbyisten. Je bent in dit kader ook strategisch adviseur voor bestuurders op de genoemde bovenregionale economische samenwerkingsverbanden. Je bent (co)secretaris van de Drechtstedelijke overleggen Werken & Economie met alle portefeuillehouders binnen de Drechtsteden.

Je coördineert het innovatiebeleid in de Drechtsteden en neemt als voorzitter deel aan de regionale overleggen in dit verband. Je bent projectleider/programmamanager op de innovatie-roadmaps in de regio, onder andere met betrekking tot duurzaam varen, digital mainport en Smart Manufactering. Ook ben je hierbij het aanspreekpunt en de sparringpartner voor de business developers op deze roadmaps. Je bent coördinator van de pijler "toegepaste Innovatie' als één van de drie pijlers binnen de Regiodeal Drechtsteden/Gorinchem.

 

Wat breng je mee?

·      Afgeronde hbo/wo-opleiding met een duidelijke economische oriëntatie

·      Minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van economische projecten en economisch beleid (binnen een complexe en politiek-bestuurlijke omgeving is een pré)

 

Je bent iemand met visie op de economische ontwikkelingen dit in staat is om een vertaling te maken naar projecten, instrumenten en activiteiten.Als echte 'verbinder' initieer je zelfstandig nieuwe samenwerkingsvormen met o.a. collega's en toont leiderschap in het bereiken van oplossingen en resultaten. Hierbij heb je oog voor verhoudingen en (soms) tegenstrijdige belangen.

Je hebt een positieve, flexibele en oplossingsgerichte houding en je bent in staat om organisatorisch zaken op te tuigen en bestendigen. Je staat open voor feedback en durft deze zelf ook te geven. Je durft een kritische houding aan te nemen richting de portefeuillehouder en je directe collega’s.

 

Wat bieden we jou?

We bieden je een tijdelijk inhuurcontract voor circa 9 maanden voor 36 uur per week. (uitgaande van functieniveau 12 bij een werkweek van 36 uur, cao gemeenten).

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten