Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance trekker dual career support (zzp)

Geplaatst 5 okt. 2023
Project ID: YIS 9140770
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
9 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 5 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 okt. 2023 12:00

Startdatum: Z.S.M

Duur opdracht: 9 maanden

Aantal uren week: 32 uur per week

Inschaling: Schaal 11


Trekker Dual Career Support

Opdracht omschrijving

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) biedt Dual Career Support (DCS) aan partners van nieuwe medewerkers van de RUG die vanuit het buitenland naar Groningen komen. DCS helpt bij het zoeken naar werk of een werkervaringsplaats en het opbouwen van een sociaal netwerk in samenwerking met externe partijen, zoals het International Welcome Center North en Make it in the North. Met een klein team van job coaches en een ondersteuner begeleiden wij partners bij het (her)oriëntatie- en werkzoekproces.

Om dit verder te brengen wordt een trekker gezocht die:

  1. Op basis van onderzoek komt met een analyse over de huidige situatie, een voorstel voor de gewenste situatie en een plan van aanpak om daar te komen;

  2. Fungeert als eerste aanspreekpunt en jobcoach. 

Onderzoek, voorstel en plan van aanpak

De afgelopen jaren zijn diverse partners succesvol begeleid. Op veel plekken is bereidheid om te kijken naar mogelijkheden en jaarlijks worden weer nieuwe partners geholpen. Overall is de huidige organisatie van DCS niet optimaal. Er wordt onvoldoende gewerkt vanuit een visie, de aansluiting met verschillende onderdelen in de organisatie kan beter, de relatie met onze netwerkpartners kan steviger en de bewustwording op dit onderwerp verdient aandacht. De RUG wil daarom gericht toewerken naar verbetering, waarbij behouden blijft wat goed is. 

Als trekker analyseer jij de huidige situatie en verken jij de mogelijke ambitie. Hierbij betrek je de belangrijke stakeholders (o.a. interne klanten, HR-collega’s, externe betrokkenen). Vervolgens vertaal je dat naar een inrichting en aanpak om uitvoering te geven aan de ambitie. Je opdracht is afgerond wanneer er een duidelijke gedragen visie ligt, een vertaling is naar inrichting en aanpak, een plan hoe daar te komen en de belangrijkste posities zijn ingevuld. Kortom: er ligt een stevig fundament voor de toekomst. De verwachte doorlooptijd is 9 maanden.

Fungeren als eerste aanspreekpunt en jobcoach

Tijdens bovengenoemde ontwikkeling gaat het bestaande werk door. Daarom ben je als trekker gedurende de looptijd van de opdracht ook verantwoordelijk voor alle activiteiten rondom de begeleiding van DCS kandidaten, zoals de planning van trainingen, DCS trajecten en de organisatie van diverse activiteiten binnen het kader van DCS. Je informeert en adviseert faculteitsbesturen, coacht in voorkomende situaties DCS kandidaten en onderhoudt contacten met alle betrokken partijen rondom de DCS trajecten. Je bent nauw betrokken bij de doelgroep en denkt binnen de organisatie mee op alle niveaus (operationeel, tactisch en strategisch). Je bent het eerste aanspreekpunt voor interne collega’s en externe netwerkpartners.

Context

De DCS is onderdeel van het team Arbeidsmarkt/Sourcing. Dit is een nieuw team in ontwikkeling. Het team is het expertisecentrum binnen de RUG bij alle vragen naar arbeid. Binnen het team zijn verschillende expertises rondom de (proces)begeleiding van de juiste persoon naar de juiste plek gebundeld: W2W, BBL, DCS, Baan-afspraakbanen, Flex/inhuur, Recruitment. De ambitie van het team is om ‘aan de voorkant’ van de vraag te komen bij faculteiten en diensten als het gaat over de behoefte aan arbeid. Op basis van die gesprekken wordt vervolgens een vertaling gemaakt naar de best passende oplossing en vervolgroute. Dat kan bijvoorbeeld een reguliere vacature zijn, inhuur of een werkervaringsplaats waarop partners vanuit het DCS programma, kandidaten van W2W of mensen uit de doelgroep van de baan-afspraakbanen voor aanmerking kunnen komen. Door de krachten te bundelen wordt de kwetsbaarheid verkleind en kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening vergroten. De ontwikkeling van de DCS dienstverlening past binnen de bredere ontwikkeling van het team Arbeidsmarkt/Sourcing. De trekker vervult een actieve rol in de verdere ontwikkeling van dit team. 

Wat breng je mee

Voor deze uitdagende rol zoeken wij iemand die:

  • Een duidelijke visie heeft over het beleid en de rol van DCS binnen de Universiteit

  • Bedrijfsmatig kan werken en goed weet te balanceren tussen klant, interne organisatie en financiën. 

  • Goed kan netwerken en hierin pro-actief is

  • Creatieve oplossingen zoekt voor de uitdagingen die buitenlandse partners tegenkomen bij het vinden van werk (zoals de taalbarrière)

  • Een echte teamplayer is en openstaat voor ideeën van collega’s om de activiteiten van DCS te verbeteren

  • Tactvol en integer is en om kan gaan met vertrouwelijke informatie

  • Nauwe banden onderhoudt met onze externe partners en trainers

  • Uitstekend Nederlands en Engels spreekt en schrijft (liefst vloeiend)

  • Een grote interculturele affiniteit bezit

  • Ervaring heeft als loopbaancoach of jobcoach

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten