Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance verandermanager implementatie Microsoft365 (zzp)

Geplaatst 16 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153128
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 sep. 2024
Tarief
80 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 mrt. 2024 12:00

Duur: 1 april - 31 december 2024

Inzet: 36 uur

Schaal 11, CAO Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Hier werk je aan mee

De gemeente Groningen wil een moderne gemeente zijn waar medewerkers op een prettige manier hun werk kunnen doen en plaats onafhankelijk kunnen samenwerken. Daar hoort een moderne werkplek bij met moderne ICT-middelen waaronder de AI-component Copilot. Met het programma ‘Duurzaam samenwerken met M365’ zet de gemeente een grote stap naar een en slimme manier van samenwerken voor de meer dan 4000 medewerkers. Moderne middelen, gebruiksgemak en veiligheid staan daarbij voorop.

Hier ga jij je mee bezig houden

Als adoptiespecialist/verandermanager heb je een achtergrond in verandermanagement en organisatiekunde. Je weet hoe je een organisatie op een natuurlijke manier meeneemt in het succesvol implementeren van Microsoft 365 en hoe je met eventuele weerstand kunt omgaan. Je kent de technologische mogelijkheden van M365 en weet die te verbinden met de wensen en doelstellingen van medewerkers. Je krijgt energie van het helpen van medewerkers bij de overgang naar een moderne digitale werkomgeving. Je beschikt over een heldere en bewezen aanpak hoe we als gemeente dit doel kunnen bereiken.

Je helpt het adoptieteam van de gemeente Groningen met het opstellen van een adoptieplan. Je begeleidt het team in het maken van impactanalyses en persona’s, je stelt samen met het adoptieteam een werkbare strategie op en je helpt bij de inrichting van de benodigde werkprocessen.

Je coacht het adoptieteam bij het ontwikkelen van adoptiemateriaal, zoals instructievideo’s en presentaties. Je zorgt ervoor dat de organisatie meetbaar vertrouwd raakt met de tools als Microsoft Teams, SharePoint, Copilot en andere 365-applicaties.

Hier kom je te werken

Als adoptiespecialist werk je samen met een jong en enthousiast adoptieteam van 4 medewerkers. Ieder heeft daarin z’n specialiteit, variërend van veranderkunde en communicatie tot (uitgebreide) kennis van M365-tooling. Organisatorisch maakt dit team deel uit van I-advies en Ondersteuning binnen de directie Informatie & Services.


Functie-eisen:

·      HBO / WO-niveau (opleiding op het gebied van veranderkunde en organisatiekunde is een pré)

·      Kennis van M365-tooling is een pré

·      Ervaring met adoptietrajecten (van M365)

·      Kennis van en ervaring met de ADKAR-methodiek is een pré

·      Ervaring met projectmanagement

·      Ervaring met coachen van een team

·      Ervaring met het opleveren van instructiemateriaal

·      Sterke communicatieve vaardigheden

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten