Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance regiocoördinator IZA (zzp)

Geplaatst 22 dec. 2023
Project ID: YIS 9146805
Plaats
Gouda, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 feb. 2024
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 5 jan. 2024 12:00

Startdatum zsm, duur opdracht 6 maanden, 24 uur

Schaal 12

In verband met de kerstvakantie worden de cv's pas beoordeeld en de gesprekken pas gepland na 5 januari!


Regiocoördinator IZA Regionale Werkorganisatie Sociaal Domein Midden-Holland

Heb jij ervaring als Strategisch Adviseur of Procesbegeleider binnen een regionale gemeentelijke samenwerking? Heb je kennis van het sociaal domein en affiniteit met de zorg of juist andersom? Vind je werken voor 5 gemeenten leuk, bouw je graag mee aan een domein overstijgende netwerksamenwerking én hou je van afwisseling in je functie? Ja, ja, ja,? Kom dan werken als Regiocoördinator IZA bij de regionale werkorganisatie sociaal domein; een gemeenschappelijke regeling in oprichting! Je werkt voor de regio Midden-Holland en bent in dienst bij de gemeente Gouda. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat ga je doen?

De inhoud

De regio Midden-Holland organiseert het zorgaanbod voor Wmo en jeugd. Als Regio Coördinator Integraal Zorgakkoord (IZA) Midden-Holland werk je in een complexe en dynamische omgeving en ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en aansturing van de regionale gemeentelijke inzet uit het Regioplan. Je bent een onafhankelijk denker en bewaakt het overzicht, de samenhang, de bedrijfsvoering en de koers. Je staat aan de lat voor het verder vormgeven van de samenwerking tussen zorgverzekeraars, gemeenten, aanbieders en inwoners. Je hebt een sleutelrol in het behalen van resultaten rondom de realisatie van verschillende maatschappelijke opgaven. Richting geven, aanjagen, mobiliseren, faciliteren zijn kerncompetenties in deze functie.



De taken

 De nadruk van de werkzaamheden in januari - april ligt op het maken van afspraken t.a.v. de belangrijkste regio opgaven op het gebied van de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg. Deze dienen te landen in het definitieve regioplan voor Midden-Holland, waarna zij worden vertaald in een werkagenda voor de regio.

 Je maakt onderdeel uit van het Kernteam Midden-Holland, dat fungeert als aanspreekpunt voor de regio. Dit kernteam bestaat uit de preferente zorgverzekeraar, de programmadirecteur van Gedeelde Zorg, Hecht en de regiocoördinator MH.

 Je bewaakt samen met het kernteam de voortgang van het regioplan. Je jaagt de inhoud aan en coördineert, samen met projectleiders de keten aanpakken en overige gemeentelijke doelstellingen vanuit het regioplan. Daarbij speel je een belangrijk rol in het opzetten van de monitoring.

 Je bereidt werk- en stuurgroep bijeenkomsten voor en in gezamenlijkheid het bestuurlijk overleg en ondersteunt hierbij het bestuurlijk aanspreekpunt IZA.

 Je neemt deel aan het strategisch netwerkoverleg van de VNG voor regiocoördinatoren. Je bent aanspreekpunt van zijn/haar regio voor de VNG, draagt samen met de financieel adviseur zorg voor de verantwoording van de IZA-SPUK begroting en zet in op een goede monitoring van de voortgang van het regioplan.


Regionaal en bovenregionaal werken

Je wordt aangesteld bij de gemeente Gouda, maar hebt een regionale rol voor alle gemeenten in de regio Midden-Holland: naast Gouda zijn dat de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Met vijf gemeenten een mooie schaal om mooie stappen te zetten en tegelijk ook oog te kunnen houden voor de lokale verschillen en uitdagingen.



Met wie ga je werken?

In de regio Midden-Holland werken we toe naar een gemeenschappelijke regeling voor de Wmo en jeugdhulp binnen het sociaal domein. Voor vijf gemeenten zorgen we dat de juiste zorg hebben ingekocht bij zorgaanbieders. Maar dus ook IZA/GALA en de centrumtaken voor beschermd wonen, maatschappelijke en vrouwenopvang behoren tot de regionale taken. We sturen op de transformatie en werken samen met de samenwerkingsverbanden passend onderwijs, gecertificeerde instellingen, Zorg- en Veiligheidshuis, aanbieders en nog vele anderen. Met elkaar zorgen we dat onze inwoners kwalitatief goede zorg kunnen krijgen tegen een betaalbare prijs.


Waarom is dit de baan voor jou?

De Regionale Werkorganisatie is volop in ontwikkeling en op weg naar een gemeenschappelijke regeling. De komende jaren staat er nog veel te gebeuren. Jouw ideeën, kennis en ervaring kunnen we goed gebruiken. We zijn een ambitieuze werkgever die werkt voor en met de vijf gemeenten en hun inwoners. Met trots, maar vooral met een warm hart.


Wat heb jij in huis?

Je hebt het vermogen om je op alle niveaus van de organisatie te bewegen: bestuurlijk, uitvoerend, intern en naar buiten toe. Je kunt de vertaalslag maken van strategie en regievoeren naar concrete en tactische projecten en implementatie. Je hebt een goed ontwikkelde bestuurlijke antenne en schakelt gemakkelijk tussen de verschillende niveaus; je hebt zicht op de verschillende belangen en partijen en je kunt bepalen wat de juiste initiatieven zijn om te faciliteren of aan te jagen.



Competenties:

 Academisch/HBO werk- en denkniveau;

 Je hebt meerjarige ervaring als Strategisch Adviseur met regionale samenwerking in de zorg en/of het sociaal domein. Kennis van beide domeinen is een pré;

 Je bent bekend met en kan verbanden leggen met betrekking tot relevante actuele

ontwikkelingen zoals IZA, GALA, etc.

 Je bent een stevige deskundige gesprekspartner voor directeur en afdelingshoofd.

 Beschikt over aantoonbare ervaring met het bedenken en realiseren van verandering (in het sociaal domein) vanuit verschillende rollen en je kunt het totale proces van programma- en netwerkmanagement, en procesbegeleiding structureren.

 Een nieuwsgierige en verbindende persoonlijkheid die gericht is op het behalen van resultaten en benutten van kansen;

 Je beheerst de kunst van het schrijven van voorstellen op basis waarvan bestuurders inzicht krijgen en besluiten kunnen nemen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten