Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance resourcemanager (zzp)

Geplaatst 6 okt. 2023
Project ID: YIS 9140854
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 6 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 okt. 2023 11:00

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging

Aantal uren week: 28 -36

Inschaling: 10A (gemeente cao)

ZZP'er staat geregistreerd als eenmanszaak bij de KVK of een BV zonder personeel. Maatschap en VOF zijn niet mogelijk. Zzp'er moet een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebben. Graag vermelden in de motivatiebrief.


Op dit moment word een programma uitgevoerd genaamd Lelystad Digitaal 2025 (LD2025). Vanuit dit programma lopen een groot aantal projecten. Vanuit deze projecten worden claims gedaan in de planning van collega’s vanuit ondersteunende functie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beleidsadviseurs, informatiemanagers, functioneel beheerders en andere collega’s, binnen en buiten team IMA. Als er veranderingen optreden in de planning is het op dit moment niet mogelijk om de gevolgen hiervan voor andere projecten en/of andere geplande collega’s inzichtelijk te maken.


Daarnaast zien we een groeiende stroom van nieuwe organisatievragen en is in de huidige situatie niet goed inzichtelijk te maken of (nieuwe) projecten gestart kunnen worden en eventueel parallel uitgevoerd kunnen worden. Dit maakt dat we nu de stap willen zitten in resourcemanagement.


Omdat resourcemanagement in deze context iets nieuws is voor ons zoeken we niet alleen een resourcemanager die uitvoerend is maar ons ook kan helpen met de implementatie hiervan in onze organisatie en het uitzoeken en inrichten van ondersteunende tooling.


Na afronding van de opdracht beschikt de gemeente over een ingericht, geborgd en breed gedragen resourcemanagementproces dat robuust en laagdrempelig is. Waarmee we vraag en aanbod van uitvoering van programma’s en projecten beter op elkaar aan laten sluiten.


Onder ingericht, geborgd en breed gedragen verstaan we minimaal:

  • een praatplaat;

  • een uitgewerkt proces in Mavim, inclusief borging in bestaande processen en sturingsinformatie;

  • een RASCI-matrix voor vastlegging betrokken;

  • een tool die het proces ondersteund, voorziet in de functionele behoefte van projectorganisatie en past in de (technische)kaders van de gemeente;

  • documentatie.



Onze verwachting hierbij is dat de invoering van resourcemanagement zorgt voor voorspelbaarheid van in te zetten resources binnen projecten. Bovendien zorgt dit voor vermindering van stress bij zowel de projectleiders als beheerders. Om de resultaten zichtbaar te maken zal vooraf een nul-meeting gedaan worden in de vorm van een enquête. Na implementatie wordt deze enquête nogmaals gehouden.

Van een resourcemanager verwachten wij dat deze goed kan Plannen en Organiseren, beschikt over goede Schriftelijke- en Mondelinge Uitdrukkingsvaardigheid. Goed kan Delegeren en in staat is tot Voortgangscontrole op gemaakte afspraken,

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten