Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance sociaal wijkteamlid jeugd (zzp)

Geplaatst 14 jun. 2023
Project ID: YIS 9135197
Plaats
Venlo
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 jul. 2023
Einde: 2 jan. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 jun. 2023 14:00

Startdatum: zsm

Duur opdracht: 02-01-2024

Uur: 24-36

Inschaling: 9




Team Sociale Wijkteams

Helpt inwoners die ondersteuning nodig hebben om zo fijn en zelfstandig mogelijk te leven. Denk aan huishoudelijke hulp, jeugdhulp en hulp aan gezinnen met meerdere problemen.

Wij kijken altijd naar de vraag achter de vraag om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de ondersteuningsbehoefte: gaat het bijvoorbeeld bij een vraag om een scootmobiel echt om een mobiliteitsprobleem of leeft de wens aan sociale contacten?

We luisteren goed, vragen door en willen écht helpen: soms zoeken we daarbij de grenzen op van wat kan en mag. We zijn een hecht team dat stevig in de schoenen staat en steeds kijkt hoe het anders, beter en slimmer kan. Een team vol dynamiek en drive!

Als sociaal wijkteamlid Jeugd:

ga jij aan de slag met ondersteuningsvragen voor kinderen, jeugdigen en gezinnen op het gebied van opgroeien en/of opvoeden en vervul je zowel de rol van regisseur, arrangeerder en contactpersoon. Je zorgt voor een brede vraagverheldering om de ondersteuningsvraag in kaart te brengen met als uitgangspunten: zo licht als mogelijk, zo zwaar als nodig.

Daarnaast ben je ook het eerste aanspreekpunt en zorg je ervoor dat alle betrokken partijen dezelfde doelen nastreven welke zijn vastgelegd in een plan. Tot slot ben je de verbindende schakel met vindplaatsen als: scholen, consultatiebureaus, voorliggende voorzieningen en verwijzers zoals huisartsen, zodat vragen van medewerkers laagdrempelig beantwoordt kunnen worden en er snel geschakeld kan worden richting maatwerk.

Jouw taken

  • Het voeren van keukentafelgesprekken met het kind/de jeugdige en/of de ouders.

  • Het opstellen van een leefzorgplan gericht op het bereiken van doelen.

  • Het stimuleren van eigen kracht en mogelijkheden van het kind/de jeugdige en zijn netwerk en het optimaal inzetten daarvan.

  • Het zorgdragen voor een afgestemd plan voor en met een gezin met meerdere (complexe) ondersteuningsvragen.

  • Het uitvoeren van een zorgmeld-onderzoek met als doel de algehele veiligheid van een kind/jeugdige in kaart te brengen en te waarborgen.

  • Het volgen en sturen op de te behalen doelen uit het leefzorgplan en zorgdragen voor aanpassingen waar nodig.

  • Het werken volgens de formule ‘1 Gezin, 1 Plan, 1 Regisseur’.

  • Toetsen of doelen zijn bereikt en of de geboden ondersteuning en zorg geholpen heeft bij het oplossen van de ondersteuningsvraag aan het einde van een traject.

  • Maken en uitvoeren van samenwerkingsafspraken met de relevante vindplaatsen en verwijzers over hoe de samenwerking het beste kan worden vormgegeven.

  • Het zorgdragen voor het adequaat en efficiënt afhandelen van signalen vanuit de vindplaatsen.



Heb jij het in je?

Als sociaal wijkteamlid met aandachtsgebied jeugd vragen wij van jou :

  • Hbo werk- en denkniveau op het gebied van jeugdzorg en welzijn, maatschappelijke dienstverlening;

  • kennis van wet- en regelgeving op het gebied van jeugd en aanverwante wetgeving;

  • SKJ geregistreerd; (belangrijk dit te noemen in CV of motivatie)

  • kennis en ervaring op het gebied van gezinsproblematiek, psychische aandoeningen, psychiatrische problematiek, LVB problematiek.

  • Onmisbare competenties voor deze functie zijn · Klantgerichtheid · Probleemanalyse · Samenwerken · Netwerken · Plannen en Organiseren 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten