Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance stafhoofd HR/ HR Manager (zzp)

Geplaatst 15 jun. 2023
Project ID: YIS 9135246
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 3 jul. 2023
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 jun. 2023 12:00

Startdatum: zsm

Duur opdracht: t/m 30-06-2024

Aantal uren week: 36 uur per week

Inschaling: 14 provincie CAO

Voorsteltermijn: 23 juni 2023 12:00 uur

Gesprekken: in de week van 26-30 juni

(Extra informatie: voor inhuur zijn geen vaste parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage. Voor eventuele sollicitatiegesprekken is er een uitzondering, omdat men dan als 'bezoek' geregistreerd wordt.)



De provincie Fryslân is momenteel in verandering op het gebied van zowel structuur als cultuur. Beide thema’s zijn onderwerpen die bij uitstek bij HR horen. Om de inrichting en werkwijze in de organisatie zo te vormen, dat een wendbare organisatie ontstaat met het vermogen om zich aan te passen aan de toekomstige opgaven en vragen vanuit de samenleving. Een organisatie waarin opgaven en veranderingen gerealiseerd worden, met een heldere structuur en processen, en ook met duidelijke rollen, taken en verantwoordelijkheden. Samengevat: een organisatie met energie, beweging, leiderschap, werkplezier en eigenaarschap, waarin we resultaatgericht, met plezier en in balans werken.  

Waarin duidelijk is: 

‘Sa dogge wy dat by de provinsje Fryslân!’ 

Het stafhoofd HR van de provincie Fryslan heeft als opdracht de dienstverlening en inrichting van het team toekomstbestendig maken binnen deze veranderende context. Daarnaast heeft het stafhoofd een rol in het ontwikkeltraject van de organisatie als geheel. In dat traject heeft het managementhuis inmiddels vorm gekregen.

HR valt rechtstreeks onder de algemeen directeur. De formatie van de afdeling HR is vastgesteld en bezet en binnen het team is een efficiënte overlegstructuur opgezet. Processen zijn in kaart gebracht en beschreven en onderzocht is hoe de administratieve basis verder op orde gebracht kan worden. Het team heeft een stevige positie gekregen in de organisatie en goede relaties opgebouwd met de OR en de vakbonden. Het team heeft als geheel een intensief coachingstraject ondergaan met focus op samenwerking. 

Naast het leidinggeven staan organisatieontwikkeling, talentontwikkeling, resultaatgerichtheid en samenwerking centraal. Belangrijk onderdeel waar de afdeling voor staat is het verandertraject /ontwikkeltraject binnen de organisatie, als ook nog het verder vorm geven van de afdeling zelf en de flexpool. 


Welke opdrachten liggen er?

Van de kandidaat verwacht de provincie Fryslân dat hij of zij zich richt op deze onderwerpen:

1. Doorontwikkelen van de afdeling en de flexpool. Daarnaast het verder ontwikkelen van de rol van de adviesfunctie (HR-businesspartners en organisatieadviseurs) van tactisch-operationeel naar strategisch-veranderkundig en hun positie in de organisatie. 

2. Ontwikkelen van een visie op Leren en Ontwikkelen en het implementeren van een leermanagementsysteem en e-learning academy. 

3. Opstellen en uitvoeren van een plan van aanpak voor de personeels- en salarisadministratie, rekening houdend met de al geïdentificeerde risico’s en kwetsbaarheden. Daarnaast moet er gestart worden met aanbesteden van het nieuw te selecteren e-HRM systeem.

4. Uitbouwen van werving- en selectie, zowel intern als extern, met aandacht voor onboarding, arbeidsmarktcommunicatie en nieuw beleid waarin het traineeprogramma geïntegreerd is. 

5. Deelname aan het programmateam organisatieontwikkeling, leidende rol in het plaatsingsproces bij invulling van de teams onder het nieuwe managementhuis.


Jij neemt mee:

  • Het stafhoofd HR dat wij zoeken is een autonome, open en vernieuwende persoonlijkheid die vanuit verbinding in staat is intensieve samenwerking te realiseren en partnerships aan te gaan, zowel in- als extern.

  • Pro-activiteit, bestuurlijke sensitiviteit, creativiteit, innovatieve denk- en implementatiekracht kenmerken deze functie.

  • Met een moderne en actuele kijk op HR geef je samen met de afdeling verder vorm aan een stevige HR-positie in de organisatie.

  • Vanuit bedrijfskundig én veranderkundig perspectief ben je de gesprekspartner richting directie, binnen de afdeling en de organisatie.

  • Stevige leidinggevende ervaring in het HR vak (minstens 7-10 jaar).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten