Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

HR medewerker / adviseur gemeente

Geplaatst 23 jul. 2021
Project ID: YIS 9098955
Plaats
Bergeijk
Uren
32 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 16 aug. 2021
Einde: 15 apr. 2022
Tarief
58 - 70 €/month

Sollicitatie deadline: 28-7-2021 12:00

Aan uren: 28-32 uur per week


Wat ga je doen:

Het team HR bestaat uit een HR adviseur, een HR medewerker en een administratief medewerker HR. Wegens het vertrek van de HR medewerker en het aanstaande zwangerschapsverlof van de HR adviseur wordt tijdelijke vervanging gezocht.

Tijdens de eerste paar maanden van je opdracht ligt je focus in het oppakken van de taken van de HR medewerker. Daaronder valt o.a.:

  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers voor HR gerelateerde zaken,
  • Beheer van in- door- en uitstroomproces van medewerkers.
  • Het opstellen en uitzetten van vacatures en het (mede) voeren van sollicitatie- en arbeidsvoorwaardengesprekken.
  • Het administreren van, rapporteren over en actief monitoren van personeelsformatie en inhuur.
  • Het opstellen en bewaken van het personeelsbudget in afstemming met een collega van
  • Financiën.
  • Het verder inwerken en begeleiden van de administratief medewerker HR.

 

Het tweede gedeelte van je opdracht ligt de focus voornamelijk op vervanging van de HR adviseur. Denk daarbij onder andere aan:

  • Adviseren over en ontwikkelen van personeelsbeleid.
  • Meedenken met het managementteam over het organisatiebeleid.
  • Meedenken over en uitvoering geven aan de organisatieontwikkeling.
  • Gevraagd en ongevraagd advies geven over diverse onderwerpen, zoals ontwikkelen van medewerkers, werving en selectie, verzuimbegeleiding en conflicten.
  • Advisering met betrekking tot de APPA wetgeving.

Tevens wordt van je verwacht dat je de nog nieuw te werven HR medewerker gaat inwerken.


Profiel

Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding aangevuld met een aantal jaren ervaring in een adviserende rol of als consulent. Daarnaast heb je ook ruime ervaring met personeelsadministratie en past het bij je om collega’s wegwijs te maken in hun nieuwe HR functie. Je hebt goede advies- en onderhandelingsvaardigheden en je beschikt over inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en je bent alert en je bewust van de omgeving waarin je werkt. Je bent een pragmatische denker, initiatiefrijk, klantgericht, probleemoplossend en je hebt een positief kritische houding. Je overtuigt als adviseur op alle niveaus, opereert effectief binnen een politiek bestuurlijke context en pakt zaken proactief en zelfstandig op. Je kunt goed luisteren en toont oprechte interesse in anderen. Je hebt een goede kijk op organisatieontwikkelingen en ervaring met organisatieveranderingen. Je kunt goed onder druk werken en haalt vlot de kern uit complexe zaken. Je straalt rust uit, je kunt relativeren en je beschikt over humor. Kennis van Motion Pro is een pré.



Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten